ARPharMСБМББЛС

EN

Новини

Над 60% от медицинските специалисти в България са дали съгласие за оповестяване на сътрудничеството им с фармацевтични компании в рамките на инициативата "Прозрачността гради доверие"

 

На 28.06.2016 г. Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM) проведе информационна среща с представители на медиите. Поводът за срещата бе предстоящото публикуване на данни, предвидено в Кодекса за оповестяване на предоставяне на стойност от фармацевтични дружества към медицински специалисти и здравни организации.

През юни 2016 г. фармацевтичната индустрия в Европа ще оповести предоставянето на стойност за научно-изследователска и развойна дейност, както и към здравни организации и медицински специалисти и техните професионални/съсловни организации - подпомагане или организиране на научно-образователни събития, регистрационни такси, лекторски хонорари.

Правилата и условията на оповестяването са заложени в Кодекса за оповестяване на Европейската федерация на фармацевтичните индустрии и асоциации. България, като член на европейското семейство, е част от този процес.

Изтеглете Прес-съобщението от тук

 

Контакти

ARPharM

кв. "Изток", ул. "Фр. Ж. Кюри" 19, бл. 1, ет. 14, ап. 26 1113, София, България

Телефон: (02) 971 34 64, 971 35 24
Факс: (02) 870 54 70
Web: http://www.arpharm.org

Уточнение

Някои линкове в този уебсайт водят до уебсайтове, които не са под контрола на ARPharM. Следвайки тези линкове, вие ще напуснете уебсайта на ARPharM. ARPharM няма контрол и не поема никаква отговорност по отношение на материали, данни, продукти или услуги, достъпни на всеки следващ уебсайт, който не е под контрола на ARPharM.
[още]

Документи